Wednesday, November 03, 2010

TAM findings by Heleen de Vaan

Beste Ruud,

Van de week viel mijn oog op de TamTam (het blad van het WNF voor kinderen, in ons geval voor/van onze zoon). Tot dan toe stond ik nooit stil bij de naam van het blad, maar nu ik, wat rondsurfend, op http://tamruud.blogspot.com je vraag naar Tams en Ruuds zie, vroeg ik me af: heb je deze TamTam al in je Tam-collectie?

Op je blog vind ik het zo gauw niet terug, vandaar dat ik je 'm bij deze mail (zie bijlage). Hopelijk heb je er iets aan.

Omdat ik van zoeken (en vinden) hou, heb ik nog even rondgekeken op internet, en kwam nog andere Tam's tegen. O.a. een dvd/video-hoes, en museum(reclame)kaartjes (denk ik?) voor het Braziliaanse vliegtuigmuseum Museu Tam (wat volgens o.a. www.youtube.com/watch?v=_4GcxZkP8dw eind juni 2010 heropend is) (het vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij zag ik wel terug op je tam/ruud website).

Je vind deze (en nog enkele meer) ook in de bijlage.

Verder nog een aantal links, met TAM in beeld:

Een leuk filmpje (vind ik tenminste) over hoe een TAM vliegtuig geverfd wordt, http://www.youtube.com/watch?v=CNmxMeH7jI8 (via de plaatser - tam / TAM - zijn nog vele films méér te vinden van deze luchtvaartmaatschappij, Táxi Aéreo Marília)

Een plattegrond met routebeschrijving naar het Taipei Astronomical Museum (en tussen de Taiwanese/Chinese karakters ineens TAM herkenbaar):

http://english.tam.taipei.gov.tw/ct.asp?xItem=1209496&ctNode=10162&mp=104052

Een routebeschrijving naar eveneens TAM, in dit geval het Torrande Art Museum:

www.torranceartmuseum.com/images/tam_map.png

Nog een kaart: Villa le Tam Tam, in Luang Prabang, Laos, http://villaletamtam.com/#/where-we-are/4535221305

Tacoma Art Museum (geen afkorting TAM, helaas, maar wel een foto met het museum, met onderschrift 'TAM's lovely building'), www.portlandart.net/archives/2009/02/tacoma_art_muse_1.html

tam staat ook in het logo van het Apple Museum, http://theapplemuseum.org/html/main/home.html

Het logo Tam&Sam, van twee Canadese creatievelingen, http://www.tam-sam.com/2009_02_01_archive.html

Logo Tam, als afkorting van Total Asset Management (nooit van gehoord, maar goed), o.a. hier: http://www.gamc.nsw.gov.au/tam/ (zie ook bijlage)

Tam-Awan Village, Filippijnen: http://tam-awanvillage.com/index.php en - zie borden op bovenste foto - www.moleonmysole.com/2009/03/tam-awan-village.html

Verder is er in Beijing het Today Art Museum ( www.todayartmuseum.com ). Helaas vind ik geen plaatjes met een leesbare afkorting TAM erop (ik weet ook niet of ze in het Chinees zo afkorten), maar 't lijkt me wel een heel interessant museum, als ik op http://images.google.nl met ''today art museum' zoek. (ze hebben er zelfs iets met 'snail mail' gedaan, en dat vind ík nou weer leuk - www.realsnailmail.net/ ).

Goed, 't is een heel rijtje geworden, dus ik stop er maar mee.

En misschien ken je e.e.a. al lang. Zo niet, bij deze. Hopelijk heb je er iets aan!?

Met vriendelijke groet,

Heleen de Vaan

ps Mocht je 't op prijs stellen als ik ook 'Ruud' zoek (da's wat lastiger te vinden maar ik zag wel enkele logo's), dan hoor ik 't wel.

http://heleendevaan.blogspot.com

No comments: